Strona główna > Grand Gelato
Mieszanki do lodów Grand Gelato są absolutną nowością na rynku polskim! Najwyższej jakości naturalne surowce i starannie wyselekcjonowane dodatki są gwarancją nie tylko niesamowitych doznań smakowych, ale również wyjątkowo delikatnej, kremowej konsystencji. Skierowane są do odbiorców szczególnie ceniących sobie niepowtarzalną jakość, połączoną z właściwościami prozdrowotnymi. Prostota kompozycji, której sercem są starannie wyselekcjonowane komponenty sprawia, iż lody w proszku Grand Gelato nadają się do wykorzystania we wszystkich rodzajach maszyn do lodów, przy optymalnym dodatku wody.
Grand Gelato to lody i bazy lodowe z prebiotykiem skierowane do odbiorców szczególnie ceniących sobie niepowtarzalną jakość i właściwości prozdrowotne! Są one mieszanką mleka w proszku, tłuszczu kokosowego oraz starannie wyselekcjonowanych dodatków naturalnego pochodzenia. Wzbogacone zostały dodatkowo o unikalny, pozytywnie wpływający na odporność kompleks prebiotyczny. Opatentowana formuła oligosacharydów to gwarancja pozytywnego wpływu na odporność.
Grand Gelato są produktem nagradzanym i docenianym za swoje właściwości oraz innowacyjność: Industry Excellence Awards 2021 (Gulfood Manufacturing w Dubaju), Sial Innovation Selection (SIAL Middle East w Abu Dhabi).
Kompleks oligosacharydów użyty w lodach Grand Gelato został stworzony w wyniku badań naukowych, których celem było skomponowanie preparatu prebiotycznego do stymulowania probiotycznych szczepów bakterii Lactobacillus rhamnosusGG i acidophilusLa5.
Rozwiązania zostały objęte zgłoszeniem patentowym nr P.433785, Preparat prebiotyczny i zawierający go środek spożywczy.
Zgłoszenie uzyskało klasyfikację A, która potwierdza jego najwyższy stopień wynalazczy.
Szczegółowe informacje dostępne są na oficjalnej stronie Urzędu Patentowego pod linkiem